0 oy
58 kez görüntülendi
Annelere Sor kategorisinde (863 puan) tarafından
Hastanelerin doğum eğitim seminerleri gerekli mi gidildiği zaman neler izletiliyor ya da neler anlatılıyor

7 Cevaplar

0 oy
(727 puan) tarafından
Hiç katılmadım malesef bol bol yürüs yaptiktan sonra herşey yoluna gider
0 oy
(126 puan) tarafından
Evet iki kere katılmıştım bebekle ilgili konuşmalar yapılıyor doğumla alakalı bilgilendirme yapılıyor bebegi emzirmeyele alakalı bir çok bilgi sahibi olmuştum faydasını gördüm
0 oy
(1.4k puan) tarafından
Yani ben eğitimini almamdim ama bence bilgilenmek gerekli sonuçta hiçbir bilmiyoruz
0 oy
(111 puan) tarafından
Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacı ile hastanemizde gebe eğitimleri verilmektedir.

Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.

Eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı, pozitif doğum hatıraları kazanıldığına inanıyoruz
0 oy
(508 puan) tarafından
Gerekli olduğunu pek zannetmiyorum hamilelikte kadınların dinlenilmesi en güzel tavsiye bence
0 oy
(1.8k puan) tarafından
Gitmedim ama ben ilk annelerin gitmelerini tavsiye ederim bilgi eğitim hakkında tecrübe ederler
0 oy
(438 puan) tarafından
Hiç katılmadım ama illaki faydalı bilgiler vardır o yüzden gitmek isterdim

1.9k soru

12.4k cevap

795 yorum

176 kullanıcı

Kategoriler

Hoş geldiniz, Gebe Soru Cevap sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...