0 oy
183 kez görüntülendi
Annelere Sor kategorisinde (2 puan) tarafından
Doğum yapalı 3 ay oldu 40 . Günde cerezetta hap kullanmaya başladım hala kullaniyorum 3 gün önce korunmasız bir ilişkimiz oldu ve tamda o gün ilacı içmeyi unutmuşum ilişkiden hemen sonra hatırlayınca içtim ertesi gün aynı sekilde almaya devam ettim ilişkinin olduğu gün adet olacağım gündü aslında ama 3 gün geçti hala adet olmadım ertesi gün hapı almalimiyim yoksa doğumla alakalı bı düzensizlik olabilir mi?

1 cevap

0 oy
(22 puan) tarafından
Öncelikle anlattığınız her şey zaten gebenliği önleyici durumlar olarak sayılabilir. içtiğiniz ilacın kullanma talimatında da gebeliği engelleyici yüksek olduğu yazıyor. zaten kanamalarınız düzensizleşebilir ya da hiç olmayabilir diye belirtilmiş. Burada ilacı en son ne zaman içtiğiniz önemli. Bir diğer konu da adet olacağınız gün ilişki olmuş bu da zaten gebeliği zayıflatan bir ihtimal.

Ertesi gün hapı içmek sizi rahatlatabilir belki ama eğer emziriyorsanız ekstra dikkat etmeniz gerek. Ayrıca diğer ilaçla da birlikte almak için doktorunuza danışmanız gerekir diye düşünüyorum.
(2 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bir nebze olsun içim rahatladı emzirdiğim için hap almak istemiyorum aslında ama içime de sıkıntı düştü o yüzden danışmak istedim
(22 puan) tarafından
Aslında içiniz hala rahatlamamalı. bu olmayacağınız anlamına gelmiyor. ihtimalleri topladığımızda hala gebelik olma ihtimali var. Sadece ilaç kullanımı konusunda doktorunuza danışmanızın daha doğru olacağını vurgulamak istedim. Eğer mutlak süretle gebelik istemiyorsanız mutlaka danışmalısınız.

1.9k soru

12.4k cevap

795 yorum

176 kullanıcı

Kategoriler

Hoş geldiniz, Gebe Soru Cevap sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...